به گزارش « شیعه نیوز » ، ‹‹ آخرامان ›› یا پایان دوران همانگونه که از نام آن بر می‌ آید به انتهای یک دوره اطلاق می‌ شود و مقطعی از زمان است که در آن تغییر از یک دوره به دوره‌ای جدید رخ می‌ دهد . از آنجا که اکنون دوره دنیا برپاست آخرامان به انتهای دوره دنیا مربوط می‌ شود .

آخرامان از دیدگاه ادیان به دورانی گفته می‌ شود که وقایعی عظیم و عجیب در آن رخ می‌ دهد و حاکی از انتهای زندگی به شیوه فعلی بر روی زمین است . انتظار می‌ رود با سپری شدن آخرامان دوره جدیدی فرا برسد که بسیار با وضعیت پیشین آن متفاوت باشد . همچنین در این زمان است که ادیان الهی به ظهور مردی بشارت داده اند که ظلم و جور را از زمین بر می‌ چیند و آن را پر از عدل و داد می‌ سازد ٫ نمونه چنین بشارت هایی در کتب آسمانی آمده است .

علائم آخرامان :

"در آخراّمان ، خواهی دید که پدران و مادران از فرزندان خود به شدّت ناراضی اند و عاقّ والدین شدن رواج یافته است . حرمت پدران و مادران سبک شمرده می شود . فرزند به پدرش تهمت می زند ، پدر و مادرش را نفرین می کند و از مرگ آنها مسرور می شود . در آن هنگام ، طلاق و جدایی در خانواده ها بسیار خواهد شد . در آن زمان ، فتنه ها چونان پاره های شب تاریک ، شما را فرا می گیرد و هیچ خانه ای از مسلمانان در شرق و غرب عالم نمی ماند ؛ مگر اینکه فتنه ها در آن داخل می شوند . " ( الملاحم و الفتن ، ص 38 ) .

در روایات اسلامی برای دوره ی آخرامان علایم و نشانه هایی ذکر شده است . اینک به برخی از این علایم و نشانه ها اشاره می کنیم .

1- گسترش ترس و ناامنی

امام باقر علیه السلام می فرماید : « لایقوم القائم إلا علی خوف شدید » ؛ « حضرت قائم علیه السلام قیام نمی کند مگر در دورانی پر از بیم و هراس » . و نیز فرمود : « مهدی علیه السلام هنگامی قیام می کند که زمام کارهای جامعه در دست ستمکاران باشد » .

2- حرام خوری و آلودگی های اقتصادی

در آخراّمان بحران اقتصادی حرام به حدّ اعلای خود می رسد ، خانواده ها تقوای اقتصادی را از دست داده و در منجلاب آلودگی های اقتصادی همچون ربا ، کم فروشی ، رشوه خواری و گران فروشی غوطه ور می گردند : " هنگامی که ببینی اگر مردی یک روز گناه بزرگی همچون فحشا ، کم فروشی ، ی و شرب خمر انجام نداده باشد ، بسیار غمگین و اندوهگین می شود که گویی آن روز عمرش تباه شده است و می بینی که زندگی مردم از کم فروشی و تقلّب تأمین می شود . در آن زمان ربا شایع می شود ، کارها با رشوه انجام می یابد ، مقام و ارزش دین تنزّل می نماید و دنیا در نظر آنها ارزش پیدا می کند . "

3- تهی شدن مساجد از هدایت

پیامبر صلی الله علیه و آله درباره ی وضعیت مساجد در آخرامان می فرماید : « مساجدهم عامره و هی خراب من الهوی » ؛ « مسجدهای آن زمان آباد و زیباست ، ولی از هدایت و ارشاد در آن خبری نیست » .

دوره آخرامان , آخرامان از دیدگاه شیعیان

مردان و ن در دوره ی آخراّمان، دچار نوعی قحطی غیرت می شوند

4- مانع تراشی در تربیت دینی فرزندان

از دیگر نشانه های آخراّمان ، کم توجّهی والدین به تربیت دینی فرزندان و مانع تراشی برای علم آموزی دینی و گرایش های الهی آنان است : " وای بر فرزندان آخراّمان از روش پدرانشان ! نه از پدران مشرکشان ، بلکه از پدران مسلمانشان که چیزی از فرایض دینی را به آنها یاد نمی دهند و اگر فرزندشان نیز از پی فراگیری معارف دینی بروند ، منعشان می کنند و تنها از این خشنودند که آنها درآمد آسانی از مال دنیا داشته باشند ، هر چند ناچیز باشد . من از این پدران بیزارم و آنان نیز از من بیزارند . " ( جامع الأخبار ، ص 106 ، فصل 62 ) .

5- سردی عواطف انسانی

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در این باره می فرماید « فلا الکبیر یرحم الصغیر و لا القوی یرحم الضعیف ، و حینئذ یأذن الله له بالخروج » (5) ؛ « در آن روزگار ، بزرگترها به زیر دستان و کوچکترها ترحم نمی کنند و قوی بر ضعیف ترحم نمی نمایند . در آن هنگام خداوند به او [ مهدی علیه السلام ] اذن قیام و ظهور می دهد » .

6- آشناگریزی و همسایه آزاری

از دیگر نشانه های آخراّمان ، قطع رحم ، آشنا گریزی و همسایه آزاری به شیوه های گوناگون است : " هنگامی که پیوند خویشاوندی قطع شود و برای اطعام و مهمانی دادن بر یکدیگر منّت گذارند . همسایه به همسایه اش آزار و اذیّت می کند و کسی جلوگیری نمی کند . و همسایه را می بینی که همسایه اش را از ترس زبانش اکرام و احترام می کند " .

7- گسترش فساد اخلاقی

رسول خدا صلی الله علیه وآله می فرمایند : « قیامت بر پا نمی شود تا آن که زنی را در روز روشن و به طور آشکار گرفته ، در وسط راه به او تعدی می کنند و هیچ کس این کار را نکوهش نمی کند » .

محمد بن مسلم می گوید : به امام باقر علیه السلام عرض کردم : ای فرزند رسول خدا ! قائم شما چه وقت ظهور خواهد کرد ؟ امام فرمود : « إذا تشبه الرجال بالنساء ، و النساء بالرجال ، و اکتفی الرجال و بالرجال ، و النساء بالنساء » ؛ « هنگامی که مردها خود را شبیه ن و ن خود را شبیه مردان کنند . آن گاه که مردان به مردان اکتفا کرده و ن به ن اکتفا کنند » .

8- زن پرستی

یکی ناهنجاری های دوره آخراّمان ، زن سالاری تا سر حدّ زن پرستی و قبله قرار دادن ن است : " ( در آخراّمان ) تمام همّت مرد ، شکم او و قبله اش ، همسر او و دینش ، درهم و دینار او خواهد بود . مرد از همسرش اطاعت می کند ، ولی پدر و مادرش را نافرمانی می کند . در آخراّمان زن را ببینی که با خشونت با همسرش رفتار می کند ، آنچه را که او نمی خواهد ، انجام می دهد ، اموال شوهرش را به ضرر وی خرج می کند .

9- بی غیرتی خانوادگی

مردان و ن آخراّمانی ، دچار نوعی " قحط غیرت " می شوند تا جایی که در دفاع از کیان عفّت و نجابت خانواده های خود دچار نوعی بی حسّی و بی میلی می گردند و گاه به عمد ، ناموس خویش را در معرض دید نامحرمان قرار می دهند و حتّی به بی عفّتی ها و خودفروشی ایشان رضایت می دهند : " مرد از همسرش انحرافات جنسی را می بیند و اعتراضی نمی کند . از آنچه از طریق خودفروشی به دست می آورد ، می گیرد و می خورد . اگر انحراف سراسر وجودش را فرا گیرد ، اعتراض نمی کند ، به آنچه انجام می شود و در حقّش گفته می شود ، گوش نمی دهد . پس چنین فردی دیّوث است ( که بیگانگان را بر همسر خود وارد می کند ) . ( إام الناصب ، ص 195 ) .

دوره آخرامان , آخرامان از دیدگاه شیعیان

پیش از ظهور امام زمان علیه السلام کشتارهای پیایی و بی وقفه رخ خواهد داد .

10- آرزوی کمی فرزند

پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود : « رستاخیز بر پا نمی شود تا آن که کسی پنج فرزند دارد آرزوی چهار فرزند کند . و آن که چهار فرزند دارد می گوید : کاش سه فرزند داشتم ، و صاحب سه فرزند آرزوی دو فرزند دارد . و آن که دو فرزند دارد ، آرزوی یک فرزند بنماید . و کسی که یکی فرزند دارد آرزو کند که کاش فرزندی نداشت » . ( فردوس الاخبار ، ج 5 ، ص227 ).

11- شهوت گرایی و لذّت جویی

عفّت و نجابت ن و مردان آخراّمانی در تاخت و تاز اسب وحشی شهوت تاراج می گردد و روح ایشان به لجن زاری بد بو از بی عفّتی و هواپرستی تبدیل می گردد : " همّ و غم مردم ( در آخراّمان ) به سیر کردن شکم و رسیدگی به شهوتشان خلاصه می شود ، دیگر اهمیّت نمی دهند که آنچه می خورند حلال است یا حرام ؟ و اینکه آیا راه اطفای غرایزشان مشروع است یا نامشروع ؟! ( اصول کافی ، ج 8 ، ص 42 ).

ن در آن زمان ، بی حجاب و و خودنما خواهند شد . آنان در فتنه ها داخل ، به شهوت ها علاقه مند و با سرعت به سوی لذّت ها روی می آورند . خواهی دید که ن با ن ازدواج می کنند . درآمد ن از راه خودفروشی و بزهکاری تأمین می گردد . آنان حرام های الهی را حلال می شمارند و بدین سان در جهنّم وارد و در آن جاودان می گردند .

12 - مرگ های ناگهانی

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود : « قیامت برپا نمی گردد ، تا این که مرگ سفید ظاهر شود . گفتند : ای رسول خدا ! مرگ سفید چیست ؟ فرمود : مرگ ناگهانی » . ( الفائق ، جلد 1 ، ص 141 ) .

13 - جنگ و کشتار

امام رضا علیه السلام فرمود : « پیش از ظهور امام زمان علیه السلام کشتارهای پیایی و بی وقفه رخ خواهد داد » . ( الغیبه نعمانی ص 271 ) .


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : علیه ,آخرامان ,ن ,فرزند ,دوره ,آخراّمان ,علیه السلام ,الله علیه ,فرزند دارد ,دچار نوعی ,زمان علیه ,السلام کشتارهای پیایی ,علیه السلام کشتارهای ,دوره آخرامان آخرامان
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Saeed Hayati قزوینه Jim فیلم و سریال The New Type Epoxy Grout Fasder شرکت آسانسور امین سپاهان زاینده رود - در اصفهان 09135555395 everything Fernando نسلینه